Witloof in de oven (keto style)

Wat heb je nodig

4-6 stronkjes witloof
8 plakken gekookte ham
1 bloemkool
3-4 el mascarpone
Gruyère, geraspt
Emmentaler, geraspt
nootmuskaat
peper en zout

Hoe maak je het

Snij je witloof doormidden en verwijder de kern
Stoof in een afgedekte pan gaar met wat ghee, peper en zout
Kook ondertussen je bloemkool zacht
Doe de zachte bloemkool in een blender samen met de mascarpone, nootmustkaat, peper en zout
Mix tot je een gladde massa hebt. Voeg een handje van beide kazen toe en blend nog een keer door 
Rol 8 rolletjes van je witloof en ham. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bedek met de saus. 
Bestrooi royaal met geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven.
Gratineer op het einde voor een mooie goudbruine kaaskorst.

keto witloof in de oven