Moussaka

Wat heb je nodig:
2 grote aubergines
200 gr mascarpone
Geraspte mozzarella

voor de saus (dubbele portie)
Ghee
2 grote uien, gesnipperd
1 kg lamsgehakt*
4 teentje look, geperst
2 blikken tomaten blokjes
1 el gedroogde oregano
1 tl Koriander poeder
2 tl komijn poeder
½ tl kaneel
peper en zout

Hoe maak je het:

Saus:
Stoof je ui glazig en voeg je gehakt toe. Bak rul, wanneer je gehakt verkleurd is voeg je look en gedroogde kruiden toe.
Voeg de tomaten toe, kruid naar smaak met peper en zout en laat een uurtje sudderen.
Snij je aubergines in schijven van een centimeter. Leg keukenpapier op een snijplank, strooi er wat grof zeezout over en leg de schijven erboven op. Strooi een beetje grof zout bovenop de aubergine schijven en dek af met een andere laag keukenpapier. Leg er een andere snijplank bovenop en een zwaar gewicht. Laat zo 15 minuten liggen.
Wanneer je deze stap overslaat blijven je aubergines taai.
Na 15 minuten wrijf ik met een kaas doek het zout van de aubergines.
Neem een grillpan en strijk royaal in met olijfolie. Grill je aubergine even langs beide kanten en zet opzij. Neem een ovenschaal, bedek met een laag aubergines, daarna de saus en daarna terug een laag aubergine.
Doe de mascarpone in een kom en roer even los, kruid met peper en zout en bestrijk de bovenkant van je ovenschotel met het mascarpone mengsel.
Eindig met een laag mozzarella

Plaats 30 minuten in een oven van 180°c