Zelf in de keuken duiken!

Super! Je hebt besloten een ketogeen dieet uit te proberen!

Hier vind je alvast wat inspiratie en er zullen regelmatig ook recepten bij komen.
Neem zeker ook eens een kijkje op onze nevenblog "Pencils and Spoons": ook daar staan heerlijke recepten tussen die keto-proof zijn!

Nog even dit:
Je zal zien dat er ontbijtrecepten en zelfs desserten tussen de recepten staan. Deze zijn perfect keto-proof en dus laag in koolhydraten. Toch is het raadzaam matig te zijn met zoet.
Probeer zoet af te bouwen want het geeft je lichaam anders het verkeerde signaal. De desserten zijn perfect voor een speciale gelegenheid of om de overgang te maken de eerste weken.

Ontbijt? Hiervoor geldt hetzelfde. De ontbijtrecepten zijn er om de overgang te maken. Wanneer je nu nog gewoon bent te ontbijten en tussendoor te snacken is het goed om dat stelselmatig af te bouwen. Begin bijvoorbeeld de eerste week met een ketogeen ontbijt en wissel de tweede week al eens af met een bulletproof koffie of thee.

Lees hierover zeker meer bij Periodiek vasten

Er zijn ontzettend veel lekker recepten die ketogeen zijn. Ben je niet zo'n keukenprins(es)? Het kan ook vaak heel erg simpel zijn. Gewoon wat je gewoonlijk at maar dan zonder de aardappelen, rijst, pasta enz. en een extra schep en/of soort groenten erbij.

succes!