Nieuws

Mijn verhaal: part 2. Autisme

Wat maakt PuurKeto nu anders? Hoe onderscheidt PuurKeto zich?

Wel, door onze orthomoleculaire basis is PuurKeto niet enkel gericht op vermageren maar ook, of zelfs vooral, op het herstellen van ons lichaam.
De orthomoleculaire voedingsleer gaat er namelijk van uit dat ons lichaam pas gezond is wanneer elke cel van ons lichaam juist gevoed wordt.

Graag vertel ik wat meer over mezelf en mijn gezin. Waarom ben ik zo gepassioneerd (geworden) over voeding. Waarom ben ik zo overtuigd (geworden)?


Wel, 10 jaar geleden kregen wij ons eerste kind. Wat een heerlijke wolk van een baby was dat.
Nu bleek ons kind er eentje te zijn met een handleiding. De peuterpuberteit was bij hem een pak intenser dan bij een ander kind, en het bleek ook niet van voorbijgaande aard te zijn.
We zochten rond zijn 4de verjaardag voor het eerst hulp. Dit leek ons niet meer een normale koppige kleuter. Een lang aanvaardingsproces werd het. Eerst leek hij enkel hoogsensitief, dan eerder 'hoogsensitief én temperamentvol', maar uiteindelijk bleek het over ass te gaan. Autisme Spectrum Stoornis.

En zoals elke ouder met een kind met ass probeer je echt ALLES om zijn leven én het gezinsleven makkelijker te maken. Dit gaat over ouderbegeleiding, therapie, kiné, logopedie, thuisbegeleiding, begeleiding op school etc.
En toch leek het steeds een druppel op een hete plaat. Ups en downs maar echt veel progressie zagen we toch niet.
Dan hebben we het over frustratietolerantie, woede-aanvallen, begrijpen van sociale situaties, spanning opbouw en ontlading thuis etc.

Via een lieve vriendin kwamen we bij een orthomoleculair voedingsdeskundige terecht. Want darmen en hersenen, die zouden gelinkt zijn. En het is al lang geweten dat de meeste mensen met ass ook last hebben van hun darmen, en dat was bij ons kind niet anders.
Wanneer je kind dus anders gaat eten, zodat de darmen minder belast worden, zou ook zijn frustratietolerantie verbeteren, zijn omgaan met stress, enz.
Of dit echt zou werken? Daar waren we erg sceptisch over. Maar liever zijn dieet aanpassen dan medicatie geven was ons idee. Je probeert, zoals al gezegd, echt alles. Baat het niet dan schaadt het niet.

Ons gezin schakelde stelselmatig over naar een orthomoleculair voedingspatroon. Wat wil dat zeggen voor ons gezin?
Gluten werden sterk verminderd, tarwe werd vervangen door spelt en dan enkel zuurdesem, brood in de brooddoos werden pompoen-haverwafels, bananenmuffins, eiermuffins, rauwkost,… (ja, dit is veel werk, ik sta er een half uur vroeger voor op ;) )
Ontbijt was niet langer cornflakes maar havermout, rijstpap, spek met eieren, zuurdesempannenkoek met honing. Na een wenningsperiode ging dan ook de koemelk uit het patroon. Dit werd vervangen door amandelmelk, rijstmelk en havermelk. Ondertussen werd dit opnieuw aangepast naar rauwe melk. Even aankijken wat dat doet.
Als laatste, maar toch erg belangrijke stap gingen de suikers. Eerst werden de hoeveelheden in baksels gehalveerd of vervangen door honing. Nu is het enkel honging, fruit en erytritol.
Daarbij neemt hij in zijn bad magnesiumvlokken en dagelijks omega-3, levertraan (hoog aan vitamine D en A) en een goede probiotica bij.


En we zien een hele rustige jongen, die zich beter in zijn vel voelt. Minder woede-uitbarstingen krijgt, en zich beter en beter lijkt te ontwikkelen. Al de andere therapieën zijn stop gezet.
Ja, na een heel stresserende week, zoals stadsklassen, is er nog steeds ontlading nodig, maar de duur en intensiteit is merkelijk minder.

Kan je autisme ‘genezen’ met voeding? Nee, dat denk ik niet. Maar kan je autisme mee ondersteunen met voeding? Zeker wel.
Mensen met ass ervaren dagdagelijks veel meer stress dan anderen. Door de voedingsstress weg te nemen kan hun lichaam én geest de andere stress beter aan.
Magnesium is ons stress-mineraal. Ons lichaam heeft daar erg veel van nodig in stress situaties. Vandaar de magnesiumvlokken.

Dit alles was zo indrukwekkend en zo boeiend dat het uit pure persoonlijke interesse was dat ik besloot orthomoleculaire voeding te gaan studeren.
Dit vormt samen met mijn persoonlijk keto-traject om mijn eigen gezondheid terug te vinden dan ook de basis van PuurKeto.
Een synergie zeg maar.
Want, 'orthomoleculaire keto' is een heel gezonde manier om je lichaam te resetten en te herstellen.

Laat commentaar achter

0 Commentaren